Erő forrás alternatív gyógyászat
Rólunk Módszerekről Hasznos linkek Képgaléria Hírlevél

 Stresszkezelés - stresszoldás

 A stressz mindennapi életünk része, alkotó energiáink forrása, mely előremozdít bennünket az életünkben. Minden olyan esetben hajlamosak vagyunk fenyegetettség, illetve stressz átélésére, amikor változást követelő igényekkel vagy lehetőségekkel szembesülünk. A stressz kialakulása egy követelést hordozó stresszor és erre a személy stresszreakcióval válaszol.

stresszoldás tanfolyamAz élet stresszorai lehetnek napi kellemetlenségek (váratlan vendég, tömeg a buszon), jelentős életesemények, sorsfordulók (érettségi vizsga, házasság kötés), hosszantartó problémák (szegénység, betegség, rossz életkörülmények) és traumatikus események (bennünket ért erőszak, természeti katasztrófa, katonai támadás).

Életünk nem létezhet stressz nélkül, de szükségesek a pihenő szakaszok és a megfelelő stresszkezelő módszerek elsajátítása és alkalmazása. Ebben egyéni és társas tréningeken tudunk segíteni.

Tehát a döntő nem maga a strassz, hanem az, hogy valaki hogyan birkózik meg a stresszel. Betegség rendszerint akkor alakul ki, ha az egyén „megküzdési technikája” hibás, túlzott, vagy nem felel meg a megoldandó problémának.

A stressz, a fogamzási képességet blokkolhatja

Számos embereken végzett megfigyelés és vizsgálat igazolja, hogy az evolúciós mechanizmusok ugyanúgy hatnak ránk, mint más állatfajokra. Folyamatosan fennálló külső ingerek hatására, mit egy háború, természeti katasztrófák, sok nő havi ciklusa elmarad, vagy egyéb rendellenességek lépnek fel.

Például a felnőtt korban intenzíven sportoló nőknél, mint a hosszútávfutás, fitness edzés szintén vérzés kimaradást, vagyis a normális peteérési ciklus kimaradását eredményezheti.

A folyamatos fizikai és pszichés-érzelmi megterhelést, a szervezet ősi mechanizmusai úgy "kódolják", hogy a szervezet állandó harcban áll, vagy menekül, energiát vonva el a fogamzó szervektől, gátolva a szaporító szervek működését. Ide tartozik a szervezet fogyókúrával történő terhelése is, mivel ez a szervezetnek az éhinséggel súlytott háborús helyzetet sugallja, ahol nem szabad utódot létrehozni.

 Az érzelmi válság és depresszió, vagy gyász folyamat befejezetlensége (mint pl. a vetélés feldolgozatlansága) is meddőséghez vezethet.

Az egyéni vagy páros konzultációk segítenek a pszichológiai állapotuk hatékony fejlesztésében. Irányt és egyedi megküzdési módszereket tanulhatnak.

Mentális tréning programunk alátámasztására egy érdekes kutatás

Egy modern kutatást végeztek a gondolati tréninggel kapcsolatban, mely arról szólt, hogy 30 ember hetente öt alkalommal 15 percen keresztül azt képzelte el, hogy intenzíven behajlítják kisujjukat. 12 hét után arra az eredményre jutott a kutatócsoport és vezetőjük Vinoth Ranganathan, hogy 35%-al  nőtt a mentálisan tréningezők kisujjának izomereje!!! Az agyi képalkotó eljárások is igazolták, hogy a mozgások előkészítéséért felelős homloklebeny - régiók nagyobb mértékben aktiválódtak, egy gyorsabb és intenzívebb kapcsolat jött létre az agy és az izom között.

 

 Stresszről bővebben: Blog bejegyzésem a srtesszről

 

Nyugtató teakeverék:

 
Citromfűlevél (Melissae folium) 20g
Csipkebogyó áltermés (Cinosbati pseudofructus) 20g
Orbáncfű (Hyperici herba) 15g
Macskagyökér (Valerianae rhizoma et radix) 10g
Levendulavirág (Levendulae flos) 10g
Édesgyökér (Liquiritiae radix) 10g
Komlótoboz (Humuli lupuli) 10g
Ánizstermés (Anisi vulg. fructus) 5g
Összesen: 100g

 

 

"Rövid kérdőív a stresszről": kattintson ide....

 

 

Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Budapest, XXI - XXII ker., Csepel, Nagytétény, Dunavarsány, Dunaharszti,  Törökbálint, Érd, Taksony, Tököl, Szigetszentmárton, Szigetcsép, Majosháza, Alsónémedi, Százhalombatta, Budaőrs, Bugyi, Apaj, Ócsa, Dabas, Gyál, Üllő és más városokból szeretettel várom a Természetgyógyászat, stresszoldás, relaxáció, hipnózis, autogén tréning, meddőség, vetélés feldolgozása  iránt érdeklődőket, Szigetszentmiklóson az Erő Forrás alternatív gyógyász központban.

Jelentkezzen be: 70 582 - 6367.

 


 

 

 

   Erő forrás alternatív gyógyászat  Üdvözöljük az Erő forrás alternatív gyógyászat weboldalán!

Adószám: 74458141-1-33

Honlap üzemeltető: Cool Soft Kft., 2310 Szigetszentmiklós Határ út 10. 70/5466-330, info(kukac)cegtudor.hu