Erő forrás alternatív gyógyászat
Rólunk Módszerekről Hasznos linkek Képgaléria Hírlevél

Gyász és elengedés terápia, a veszteségek feldolgozása

A gyász rövid megfogalmazással: a veszteség által kiváltott reakciók, magatartási formák összessége.

A gyász mindig egyéni és szubjektív módon megközelített, ezért csak egyéni kezelési módot ajánlunk hozzá. Az Erő forrás alternatív gyógyászatnál több technikát tudunk biztosítani személyes gyászának, veszteségének feldolgozásához. Ezek: konzultáció, segítő beszélgetés, hipnózis, stb.

Életünk során mindnyájan átélünk kisebb-nagyobb veszteségeket, mint például: partnerkapcsolati szakítás, költözködés, munkanélküliség, nyugdíjba vonulás, esetleg amputáció, vetélés, meg nem valósult álmok, vágyak amik szintén gyászreakciót idéznek elő. A legintenzívebb gyászoló érzéseket kiváltó veszteség, általában szeretteink elvesztése.

Gyász, szakítás és elengedés terápia A gyász mindig egyéni, hiszen a veszteségre adott reakciót számos tényező határozza meg. Ezek közül néhány fontos befolyásoló esemény lehet:

- az elhunytal való kapcsolat jellege;

- a halál módja, az elhunyt életkora;

- a gyászoló életkora, neme, alapszemélyisége;

- a gyászoló előzetes életeseményei, korábbi veszteségei;

- a gyászfolyamatot megelőző betegségek, különösen a depresszió;

- a veszteséget megélő aktuális pszichés állapota, esetleg más krízis is éri egyidejűleg;

- a gyászoló közösség kulturális környezete, vallásossága, szociális kapcsolati hálója.

A gyászt több szakaszra osszuk:

I. Sokk, dermedtség, tompultság, elutasítás, hitetlenség

II. Düh, tiltakozás, elvágyódás, elutasítás

III. Tudatosulás, az érzelmek feltörése, gyötrődés, összeomlás, kétségbeesés

IV. Keresés, megtalálás, elválás stádiuma, depresszió, gyásszal való azonosulás, átdolgozás

V. Újraszerveződés és visszatérés, belenyugvás, lezárás

Tehát a gyászak öt szakasza van, melyek időben különböző hosszúak. Ki kell még egészíteni egy olyan veszteség eseménnyel a sort, mely a megelőző, feltételező gyász.

A megelőző gyász: olyan esetekben jelenik meg, ahol várható életveszélyes helyzet, vagy állapot van. Ide tartozik a harcoló katona, vagy a haldokló beteg. Ezen helyzetekben a hozzátartozók már a haláleset előtt sokszor foglalkoznak a halál lehtőségével és azzal, hogy ez milyen hatással lesz rájuk. Így a gyász megelőzi a veszteséget. Ez általában megkönnyíti a tényleges halál elviselését, de nehezebbé is teheti a gyász feldolgozását.

A gyász átélése eltérő lehet nőknél és férfiaknál

A nők erősebben élik át a szomorúságot és a bűntudatot, a férfiaknál erőteljesebb a düh, a szorongás és a kontroll elvesztésétől való félelem.

A nők általában keresik az emberi kapcsolatok nyújtotta segítséget, könnyebben beszélnek az érzéseikről, ezzel szemben a férfiak inkább magányosan gyászolnak. (A férfi nemi szerep miatt úgy érezhetik, nekik mindenképp erősnek kell lenni, oltalmazni kell a család többi tagját, így hajlamosak a veszteséget intellektualizálni, menedzser szerepet húznak magukra. Ez egyfajta családi konfliktus generálásához is vezethet, ha felesége mindezt hűvösségnek értékeli. )

A gyászoló életkori sajátosságai

A gyász és elengedés másként jelentkezhet egy csecsemőnél, egy nagyobb gyermeknél, vagy egy serdülőnél. Ezekkel a gyászokkal külön-külön kell foglalkozni.

A gyermek születése a legtöbb szülő számára csodálatos élmény. A gyermek halálát azonban a természet rendjével ellentétesnek érezzük. Egy gyermek elvesztése, vetélés, a család egészének fokozott pszichológiai megterhelést jelenthet. A veszteség esetenként megerősítheti az összetartozást, de gyakoribb, hogy a haláleset konfliktusok sorozatához vezet, ezért a gyermeküket elveszítő párok válási gyakorisága megnő. A gyász során természetes módon jelenlévő bűntudat és önvádlás ez esetben erőteljesebben jelen van. Sokan úgy gondolják, egy újabb "gyors" gyermekvállalás megoldja a helyzetet, de ezzel csak számos problémát idézhetnek elő. Az újabb terhesség alatt fokozódhat a szorongás, "pótgyermek-szindróma" is kialakulhat, az élő gyermek személyiségének fejlődését torzíthatja egy idealizált előző gyerek képe, és bűntudatot is ébresztetnek benne a szülők, mivel "nem lenne, ha az első élne".

 

Az Erő forrás alternatív gyógyászatban segítséget nyújtunk mindenkinek, aki szeretné lezárni gyászát, kitisztítani érzéseit, elengedni szeretteit, hogy ismét szeretetteljesen és egész emberként tudja tovább élni életét. Engedje meg magának, hogy segíthessünk.

 

 

Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Budapest, XI ker., XXI - XXII ker., XXIII. ker, Soroksár, Csepel, Nagytétény, Dunavarsány, Dunaharszti, Tököl , Törökbálint, Érd, Taksony, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Majosháza, Alsónémedi, Százhalombatta, Budaőrs, Bugyi, Apaj, Ócsa, Dabas, Örkény, Hernád, Újhartyán, Gyál, Üllő, Vecsés, Kiskunlacháza, Ráckeve és más városokból szeretettel várom a természetgyógyászat, hipnózis, meditáció, gyász és elengedés terápia, aura, terápia, tértisztítás, földsugárzás mérése, harmonizálás, mágia, reiki, arolo, Atlantiszi Király angyalok, őrangyalok, szellemsebészet, reinkarnáció és előző életes utazások iránt érdeklődőket, Szigetszentmiklóson az Erő Forrás alternatív gyógyászat központban.

Jelentkezzen be: 70 582 - 6367.

 


 

 

 

   Erő forrás alternatív gyógyászat  Üdvözöljük az Erő forrás alternatív gyógyászat weboldalán!

Adószám: 74458141-1-33

Honlap üzemeltető: Cool Soft Kft., 2310 Szigetszentmiklós Határ út 10. 70/5466-330, info(kukac)cegtudor.hu