Erő forrás alternatív gyógyászat
Rólunk Módszerekről Hasznos linkek Képgaléria Hírlevél

Terméketlenség - meddőség - fogamzási problémák

 Mikor beszélünk meddőségről?

Ha egy nő, egy év alatt védekezés nélkül él nemi életet és a fogamzás nem tud megtörténni, vagy a nő nem képes az ez idő alatt bekövetkezett terhességet kihordani.

 A meddőségnek sok oka lehet, de az egyik ok megléte nem zárja ki a másikat. Egy igazolt fizikai problémához hozzá adódhat például egy depresszió is, ami esetleg a hosszú, évek óta tartó várakozás miatt alakult ki. A mindennapi orvoslás a pszicjológiával valamint az alternatív gyógyászattal hadilábon állnak, ennek sajnos jelen esetben a meddő nők viselik következményeit.

Egy bizalomvesztett házasság, egy rosszul megválasztott pálya és munkahely, egy feldolgozatlan trauma, haláleset, vagy vetélés mind eredményezhet egy néma depressziót, amihez az ember hozzászokik, együtt él vele, csak sötéten látja a világot. Esetleg egy ilyen helyzetben könnyebben fogadja el az ember azt, hogy éppen ők azok, akiknek még gyerekük sem lehet.

Ennek nem kell így történnie! Az Erő forrás alternatív gyógyászatban több olyan stressz és érzelmi blokk oldást tudunk végezni, mely nagy arányban javítja a hozzánk fordulók teherbeesési képességét.

Szemléletek és modellek a meddőség tükrében

Az orvosi modell azt tartja, hogy a meddőség a szervezet hibás működése, tehát valamilyen rendellenesség áll a háttérben. Fizikális és hormonális vizsgálatokat végezve az esetek döntő többségében találnak valamilyen eltérést, amely megmagyarázni látszik a meddőséget, de ezen kezelések sokszor zsákutszának mutatkoznak és nem következik be a várva várt terhesség.

 A rendszerszemléletű tágabb perspektívából figyelő megközelítés szerint, azokra a fontos környezeti tényezőkre koncentrál, hogy vajon mi történt és tőrténik ebben a családban (szociális környezetben, élettörténetben), amire a legjobb válasz a meddőség.

A meddőséget itt egy ésszerű válasznak tekitik, amihez meg kell vizsgálni az egyén élettörténetéből, fizikai és szociális környezetéből, életfeltételeiből, milyen tényező idézhette elő a terméketlenséget, és ezt hogyan kell módosítani.

A holisztikus szemlélet egy mégtágabb szemszögből figyeli az egyént és a környezetét, ami a meddőséghez vezette jelenében. Itt arról szól a segítségnyújtás, hogy a jelen életében gyerekkora óta milyen minták, hatások, megküzdési moddellek és sémák alakították személyiségét, a családi tudattalan ráhatásai hogyan alakították életét, előző életeiből esetlegesen milyen traumák, érzések és benyomások formálják a meddő párt.

 A holisztikus szemléletmódot valljuk az Erő forrás alternatív gyógyászatban, mivel az egyént az őt felnevelő közeg és múlt nélkül értelmezni szerintünk értelmetlen.

Mit akar a test mondani a meddőséggel?

A meddőség az anya és a meg nem született gyermek védelmében történik.

Fizikai - testi szükségletek, amik a meddőségre kihatnak:

Evolúciós tényezők, melyek a Maslowi szükségletpiramis részét képezik. Hiányszükségletek amiknek az elérése feszültségcsökkenéssel jár. Ezek: éhség, szomjúság - fizikai védettség, kiszámíthatóság.

Köztudott, hogy háborús, veszélyes helyzetben, stressz helyzetben a szervezet, a folyamatos megfeszített fizikai aktivitást veszélynek, nemzésre alkalmatlan időnek ítéli, menzeszt eltolhatja, vagy akár el is maradhat, illetve nagyobb arányban fordul elő koraszülés, vagy vetélés.

Ugyanez igaz fogyókúrára, a szervezet éheztetésére (alacsony vércukorszint), amit éhinséges időnek fordít az evolúciós ősi beidegződésünk (stresszhormonokkal blokkolva a megtermékenyíthetőséget), így itt is meddőség létrejötte lehetséges. (Anorexia nervosában szenvedők havi ciklusa is elmarad és meddővé válnak.)

A stressz és szaporodási rendszer kölcsönhatását vizsgálva kiderült: a stresszhormonok minden szinten erősen gátolják a reproduktív rendszer működését. Krónikus stresszben, szorongásos állapotban, depresszióban a hipotalamuszból származó CRH szintje igen magas lesz a vérben, így érthető a szervezet kódolt válaszreakciója, miszerint: "félelmetes világra ne jöjjön a gyermek, veszélyben lenne", illetve komoly traumára, stresszre vetélés, koraszülés is előfordul.

Érzelmi, emocionális szükségletek, melyek a terhességre kihatnak:

A Maslowi érzelmi, emocionális szükségletek megléte is feszültségcsökkenést eredményezhet az emberben. Ezek: gyengédség, viszonzott szeretetkapcsolat - önbecsülés, mások általi elismerés.

 Gyermeket tervező nőknél végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a teherbeesés a stressz-napló és érzelmi-napló tükrében az alcsonyabb stresszszint hónapjában történik és ezzel párhuzamosan a pozitív érzelmi pillanatok is ekkor voltak erősebbek, mint sikertelen próbálkozások hónapjaiban. 

Női szerepzavar az önérvényesítésben, elismerés utáni vágy és a stressz ami közben meddővé tesz:

Női szerepek háttérbe szorulása - szerepzavar - következhet be, mikor férfias viselkedés mintákkal kell megvívniuk csatáikat az érvényesülésért, sok esetben nagyobb energia befektetéssel, mint férfi kollégáik. Így életükben háttérbe szorulhat valódi női szerepük megélése, mindehhez állandó bizonyítási vágy társulhat, ami komoly stresszt produkál. Ez egyenes út a vetéléshez és a meddőséghez.

Párkapcsolati egyensúly felbomlása: fokozott stresszhelyzet

Gyakran szokott előfordulni, hogy a férfi és női szerepek felcserélődnek egy párkapcsolatban. Ha a szülés után anyuka otthon lesz kiemelten problémássá válhat a "családfő" férfi szerepe. Ha a nő vezette a férfit, akkor komoly stresszhelyzet mindkét fél számára a kóros-egyensúly felbontása a kis jövevény számára. Kérdés: fel tudnak e nőni szerepükhöz, párjuk miként állja meg helyét a jövőben, megtudják e teremteni a család biztonságát?!

Bizalomvesztés a párkapcsolatban

Sajnos sok esetben a negatív élmények (hűtlenség, kicsapongás, szerfogyasztás) érzelmi blokkot hoznak létre. Ezeket az érzelmi blokkokat csak szeretettel, sok közös pozitív élménnyel, mély beszélgetésekkel lehet újraalkotni. Bizonytalan érzelmi állapotban a gyermekvállalás újabb negatív tapasztalatokat generálhat.

Múltbeli negatív minták és elvárások

A múlt mintái anyai - apai ágon több generáción át hathatnak. Ezeket a beidegződéseket, szokásokat, hiedelmeket sok esetben újra kell alkotni. Előfordul, hogy boldogtalan a szülői mintánk és ezért nem merünk gyereket vállalni, nehogy mi is hasonlóképp járjunk, mint szüleink.

Előfordulhat, hogy szülő - gyermek kapcsolatunkat a félelem, harc, érzelmi zsarolás és meg nem értettség jellemezte, félelem és aggódás indulhat el a gyermekvállalás gondolatától is, ami fokozott stresszhelytetet és fogamzásgátlát sredményezhet. 

Előző életbeli (reinkarnációs) hatások: szülő - gyermek, párkapcsolat esetén

Életünk kis részét befolyásolják, de jelen vannak életünkben kb. 20%-ban azok a motívumok, félelmek, érzések amik egy  - egy helyzetben akaratlanul is előjönnek. A párunkkal való viszonyt megerősítheti, de gyengítheti is egy múltbeli eseményből táplálkozó jelen életbeli probléma. Ezek hirtelen és a jelenben indokolatlan reakcióknak, érzéseknek látszanak, de a múltban gyökerezik az eredetük.

A szülő - gyermek kapcsolatok mindig a múltbeli kapcsolatainkból gyökereznek és azt kapjuk vissza, amit mi is adtunk annak idelyén. Ha javítani szertnénk szüleinkkel és születendő gyermekeinkkel kapcsolatink, szükséges ezeket a szálakat is feloldani egy előző életes utazással.

Egzisztenciális félelmek baba vállalásával kapcsolatban

Előfordul a munkahely elvesztésétől való félelem és a visszatérés esélyeinek kiszámíthatatlansága által okozott aggódás, ami szintén blokkolhatja a gyereknemző képességet. Segíthet, ha egy havi jövőbeli bevételük tükrében számítják ki várható kiadásaikat.

Áttekintés a meddőségről

Egyre több vizsgálat jelzi, hogy a meddőség igazi hátterében érzelmi, emocionális stressz és depresszió áll. Logikus következtetésnek tűnik, hogy ha alternatív gyógymódokkal sikerül a stresszt, szorongást, aggódást, félelmet leküzdeni, akkor javulnia kell a teherbeesési aránynak.

Egy kutatást végeztek depressziós meddő nők közt, ahol véletlenszerűen két csoportot alakítottak ki. 10 üléses terápián vettek részt az első csoportban, míg a másodikban egyen sem. Az eredmény: 6 hónapon belül a csoportot végzők 60 %-a teherbe esett, míg a kontroll csoportban ez a szám csak 24% volt.

 

A meddőség többféle alternatív módszerral kezelhető, ezek hipnózis, autogén tréning, relaxáció, stresszoldás, prána kezelés, talpmasszázs, masszázs, segítő beszélgetés, stb. Amennyiben szükségét érzi egy külső segítségnek, forduljon hozzánk bizalomal.

 Forrás:  Szendi Gábor: A meddőség pszichoszomatikája

 

 

 

 

Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Budapest, XXI. ker., XXII. ker.,XXIII. ker. Csepel, Nagytétény, Soroksár, Dunavarsány, Dunaharszti, Ráckeve, Tököl , Törökbálint, Érd, Taksony, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Majosháza, Alsónémedi, Százhalombatta, Bugyi, Apaj, Ócsa, Dabas, Gárdony, Tárnok, Martonvásár, Velence és más városokból szeretettel várom a természetgyógyászat, hipnózis, meditáció, ezotéria, vetélés, baba, gyerek vállalás, szülési félelmek, stressz, terhesség vállalás, menstruációs panaszok, fogamzási problémák, termékenység növelése, spermaszám növelése, karmaoldás, gyász, elengedés, hozzátartozó elelngedése, reinkarnáció és előző életes utazások iránt érdeklődőket, Szigetszentmiklóson az Erő Forrás alternatív gyógyászat központban.

Jelentkezzen be: 70 582 - 6367.

 


 

 

 

   Erő forrás alternatív gyógyászat  Üdvözöljük az Erő forrás alternatív gyógyászat weboldalán!

Adószám: 74458141-1-33

Honlap üzemeltető: Cool Soft Kft., 2310 Szigetszentmiklós Határ út 10. 70/5466-330, info(kukac)cegtudor.hu