Erő forrás alternatív gyógyászat
Rólunk Módszerekről Hasznos linkek Képgaléria Hírlevél

Kiégés, vagy a segítő szindróma, a "burnout"

 A kiégés napjaink egyik fontos segítő "betegsége". Azokat a személyeket érinti első sorban, akiknek hivatásukban jelentős szerepet tölt be a közvetlen emberi kommunikáció. Ha huzamosabb ideje lelkiismeretesen segíti embertársait, érdemes tovább olvasnia ezt az oldalt.

Amennyiben felkeltettem érdeklődését és további kérdések foglalkoztatnak, vagy csak szeretnéd megosztani valakivel gondjaidat és tanácsot szeretnél, hívj a fenti telefonszámon!

Kiket érinthet a kiégés (burnout)?

A kiégés (burnout) megtörténhet olyan személyekkel, akik behatóan és lelkiismeretesen foglalkoznak emberekkel és kritikus helyzetekkel. Korábban a hivatásszerűen segítőkkel hozták kapcsolatba, mint a betegápolók, orvosok, szociális munkások.  Manapság ebben a gyorsuló világban már kiterjedt a kiégés, a pedagógusok, jogászok, ügyfélszolgálati munkatársak, de az otthon melegét biztosító lelkiismeretes édesanyákra is. 

Lelkiismeretes édesanya is kiéghetHa röviden szeretném elmondani, mit takar a burnout szindróma, Kafryt kell idéznem: A kiégés tartós, vagy ismételt emocionális terhelés eredménye, más emberekért való hosszú távú, intenzív erőfeszítéssel összefüggésben.

Bővebben: "Burnout (kiégés) szindróma krónikus, emocionális megterhelések, stresszek nyomán fellépő fizikai, emocionális, mentális kimerülés állapota, amely a reménytelenség és inkompetencia érzésével, célok és ideálok elvesztésével jár, s melyet a saját személyre, munkára, illetve másokra vonatkozó negatív attitűdök jellemeznek." (H. Freudenberger 1974.)

Fontos: a kiégési folyamat visszafordítható, megállítható! A folyamat elején könnyebb a korrekciót végrehajtani, kevesebb időbe és energiába telik. Több módszer közül is választhat, ha felkeres bennünket és segítségünket kéri.

 Hol tartok a kiégésben?

Öndiagnózis

Időnként mindenkinek rá kell szánni az idejét, hogy áttekintse és értékelje eddigi életét, valamint új célokat határozzon meg a további életére vonatkozóan. Ez az öndiagnózis is segíthet ebben.

  • Milyen célok motiváltak arra, hogy a jelenlegi munkámat végezzem?
  • Mi az az ok, amiért nem váltok állást?
  • Mit jelent nekem ez a munka?
  • Hogyan látnak kollégáim / diákjaim / gyerekeim?
  • Vajon hol tartok a kiégés folyamatában?
  • Mutatkoznak - e a kiégés fizikai, vagy pszichés tünetei?

 Az alábbi táblázat segít a kiégés szakaszainak megértésében

 

Kiégés felismerésében segítő fizikai tünetek:

Feszültség, fáradtság, fejfájás, testsúlyváltozás, alvászavar, pszichoszomatikus megbetegedések (pl.: magas vérnyomás, étkezési zavarok, fekélybetegség, stb.)

Kiégés felismerésében segítő pszichés tünetek:

Ingerlékenység, cinizmus, emberi kapcsolatok minőségének megromlása, munkahelyhez, kollégákhoz való negatív viszonyulás, serkentő és nyugtató szerek fokozott használata, betegállományba vonulás, teljesítőképesség és elköteleződés csökkenése, indokolatlan önértékelési problémák, labilissá válás, szorongás, depresszió, rögeszmék megjelenése, elszemélytelenedés érzése.

 

Ha ismerősek az imént felsorolt tünetek és szeretne többet megtudni a folyamat visszafordításáról, keressen fel bennünket és segítünk mind a problémák, mind a tünetek feloldásában.

 

 

 

Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Budapest, XXI - XXII ker., Csepel, Nagytétény, Dunavarsány, Dunaharszti, Tököl , Törökbálint, Érd, Taksony, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Majosháza, Alsónémedi, Százhalombatta, Bugyi, Apaj, Ócsa, Dabas és más városokból szeretettel várom a természetgyógyászat, hipnózis, ezotéria, mágia, reinkarnáció és előző életes utazások, burnout - kiégés szindróma  iránt érdeklődőket, Szigetszentmiklóson az Erő Forrás alternatív gyógyász központban.

Jelentkezzen be: 70 582 - 6367.


 

 

 

   Erő forrás alternatív gyógyászat  Üdvözöljük az Erő forrás alternatív gyógyászat weboldalán!

Adószám: 74458141-1-33

Honlap üzemeltető: Cool Soft Kft., 2310 Szigetszentmiklós Határ út 10. 70/5466-330, info(kukac)cegtudor.hu